daily diet
You need to upgrade your Flash Player.
daily news
daily events
daily group
daily training
     
 
   
 
   
Success stories 
 
.Coli

Βοδιν κρας που χει μολυνθε απ τον παθογνο οργανισμ E. Coli(Ο157:Η7) κυκλοφορε στην Ελληνικ αγορ. Το Κντρο Ελγχου και Πρληψης Νοσημτων προειδοποιε τους καταναλωτς να ακολουθον τους καννες υγιεινς και να πλνουν καλ τα τρφιμα, υπογραμμζοντας ωστσο τι -μχρι στιγμς - δεν χουν παρατηρηθε κροσματα στην χρα μας.


Ειδικτερα, ο Ενιαος Φορς Ελγχου Τροφμων (ΕΦΕΤ), μσω του Συστματος γκαιρης Προειδοποησης για τα Τρφιμα και τις Ζωοτροφς, ενημερθηκε σχετικ με τη διακνηση βοδινο κρατος στο οποο ανιχνετηκε ο παθογνος μικροοργανισμς Ο157:Η7 .
Συγκεκριμνα, οι βελγικς αρχς αναφρουν τι ανχνευσαν τον συγκεκριμνο παθογνο μικροοργανισμ σε βοδιν κρας, του οποου η πρτη λη προρχεται απ το σφαγεο «GroupBigard» (κωδικς γκρισης FR59 225 104 CE) στη Γαλλα.
Οι γαλλικς αρχς αναφρουν για διακνηση του συγκεκριμνου βοδινο κρατος, σε τσσερις ελληνικς επιχειρσεις, ως εξς :
- «ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρικ Κρεαταγορ Θεσσαλονκης) : αρ. παρτδας 071878, (AV5: ωμοπλτη με στθος), ημερομηνα παραλαβς 16.06.2011, συνολικ ποστητα 173,8 κιλ.
- «ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σνδος, Θεσσαλονκη) : Αρ. παρτδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβς 15.06.2011, συνολικ ποστητα 214,6 κιλ.
- «ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στρνες Ακρωτηρου, Χανι Κρτης) : α) Αρ. παρτδας 071887 (Platdecote: μεσοπλεριο κρας, στηθοπλευρς), ημ. παραλαβς 16.06.2011, συνολικ ποστητα 49,7 κιλκαι β) Αρ. παρτδας 071862 (Platdecote), ημ. παραλαβς 16.06.2011, συνολικ ποστητα 45,7 κιλ.
- «ΚΕΡΚΥΡΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρκλινο, Κρκυρα) : α) Αρ. παρτδας 072135 (Platdecote), ημ. παραλαβς 15.06.2011, συνολικ ποστητα 49,9 κιλκαι β) Αρ. παρτδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβς 15.06.2011, συνολικ ποστητα 190 κιλ.
Μετ την σχετικ ενημρωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. απατησε την μεση απσυρση του συνλου των παραπνω προντων απ την ελληνικ αγορ και δη βρσκονται σε εξλιξη οι σχετικο λεγχοι.
Στο μεταξ το Κντρο Ελγχου και Πρληψης Νοσημτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμζει τι δεν χουν παρατηρηθε κροσματα που να συνδονται με το συγκεκριμνο στλεχος στις εν λγω περιοχς που διακινθηκαν τα αναφερμενα προντα το τελευταο χρονικ διστημα.

Σημεινεται, οτι το στλεχος ο157 - Η7 προκαλε αιμορραγικ διρροια και αιμολυτικ ουραιμικ σνδρομο.

Οι ειδικο συμβουλεουν
Οι ειδικο του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστον στους καταναλωτς να ακολουθον ορθς πρακτικς υγιεινς και σωστ χειρισμ των τροφμων στο σπτι, τοι :
- Σωστ πλσιμο των χεριν με σαπονι, καλ ξβγαλμα και στγνωμα.
- Το κρας, συμπεριλαμβανομνου του κιμ, θα πρπει να μαγειρεεται καλ.
- Αποφυγ διασταυρομενης επιμλυνσης. Για παρδειγμα, χρση διαφορετικς επιφνειας κοπς για το ωμ κρας, διαφορετικ για το μαγειρεμνο για τα φρσκα λαχανικ. Εναλλακτικ θα πρπει να πλνεται η επιφνεια κοπς με σαπονι μεταξ των διαφρων χρσεων μας επιφνειας.  

Καμπανκι για εισαγωγ παρτδας γεωργικν προντων στη χρα μας, για τα οποα υπρχει η υποψα τι φρουν τον θανατηφρο τπο βακτηρου E. coli 0104, χτπησε ο Ενιαος Φορας Ελγχου Τροφμων (ΕΦΕΤ).

Το δυνητικ επικνδυνο προν εναι σπροι τριγωνλλας, που χρησιμοποιονται για την παραγωγ φτρων, τα οποα εναι ποπτα για την επιδημα του αιμολυτικο - ουραιμικο συνδρμου (HUS) σε Γερμανα και Γαλλα: το νο θμα του Ε. coli εναι μια 78χρονη γυνακα στο Μπορντ. Τα προντα που βρθηκαν στη χρα μας προρχονταν απ την Αγυπτο και αυτ ταν ακμη να στοιχεο που θεσε τις υγειονομικς αρχς σε συναγερμ, καθς στα διεθν εργαστρια της Γερμανας και των Βρυξελλν βρσκονται υπ το μικροσκπιο των ειδικν φτρα που εισχθησαν απ τη συγκεκριμνη χρα.

Παρλληλα, το ργο εντοπισμο των σπρων τριγωνλλας απ τον φορα ελγχου δυσχερανουν οι συνθκες, καθς και τα 24 ποπτα τεμχια απ το συγκεκριμνο προν πουλθηκαν στην Ελλδα τον περασμνο Αγουστο και τον Δεκμβριο.
Σμφωνα με την ανακονωση του ΕΦΕΤ γινε «προληπτικ ανκληση προντος σπρων τριγωνλλας με την υποψα τι χουν μολυνθε με το βακτριο E. coli 0104. Η εμπορικ επωνυμα του προντος εναι Bockshornklee - Saat, προλευσης Αιγπτου» και εχαν εισαχθε απ εταιρεα με δρα στην Κατερνη.

Υπενθυμζεται πως την Παρασκευ ο ΕΦΕΤ αποκλυψε και απσυρε δο κατεψυγμνα προντα κρατος απ την αλυσδα σοπερ μρκετ «Lidl», τα οποα ταν μολυσμνα με στλεχος Ε. coli. Πρκειται για κατεψυγμνο κιμ απ βοδιν κρας και κατεψυγμνα πικντικα σουτζουκκια απ βοδιν κρας.

Σμφωνα με την ανακονωση του ΕΦΕΤ, ο τπος του βακτηρου (Ε. coli 0157) που βρθηκε στα κατεψυγμνα κρατα εναι παθογνος, εντοτοις, σμφωνα με ανακονωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρκειται για διαφορετικ βακτριο απ το θανατηφρο.

Τα προντα εντοπστηκαν απ την Περιφερειακ Διεθυνση Ανατολικς Μακεδονας και Θρκης και ο ΕΦΕΤ απατησε την μεση απσυρσ τους απ την ελληνικ αγορ, εν καλε τους καταναλωτς που χουν δη προμηθευτε τα προντα να μην τα χρησιμοποισουν. Σμφωνα με τον πρεδρο του ΕΦΕΤ Γιργο Νυχ «το στλεχος που εντοπστηκε στα προντα που διακινθηκαν μσω της Lidl δεν εναι το διο με αυτ που εντοπστηκε σε λλες ευρωπακς χρες, αλλ εναι εξσου επικνδυνο».

Η επιδημα E. coli, που εμφανστηκε στις αρχς Μαου, ευθνεται για τον θνατο 48 ανθρπων στην Ευρπη, εν 4.000 χρειστηκαν νοσηλεα, σμφωνα με το Ευρωπακ Κντρο Ελγχου και Πρληψης Νοσημτων.

Πηγ: http://www.tanea.gr/

 
 
Daily diet newsletter επικοινωνστε μαζ μας και μθετε τα να προιντα και τις προσφορς μας daily diet catering  daily diet προσφορ 
 
    Daily Diet,     daily diet    daily diet     catering events daily diet  daily diet
 
 
 
   
ΡÝθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμüς, κατασκευÞ, Προþθηση ιστοσελßδων, Κρητη SEO. ΡÝθυμνο Aσýρματα δßκτυα WiFi, ΔομημÝνη καλωδßωση, Ýξυπνο σπßτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δκτυα & τηλεπικοινωνες
   
 
Daily news Daily events Daily group Daily training